elektromobilitás, utazás & kultúra

Ojos Verdes

Ojos Verdes

Irány Barcelona!

1. Előkészületek- avagy szálláshely keresés és bemutató

2024. augusztus 11. - OjosVerdes

20240805_121714.jpg

Akik igazán ismernek, tudhatják, hogy nagyon szeretem a kereskedelmi szálláshelyeket, szállodákat. Valahogy van egy sajátos atmoszférájuk ezeknek a helyeknek és mindemellett egy bizonyos kettősség is felfedezhető bennük (legalábbis egy adott színvonal felett): otthonosnak és tetszetősnek is kell lenniük. Hiszen mit ér a legnagyobb pompa, mi hasznuk van a legnemesebb anyagoknak, ha a vendég kényelmetlenül érzi magát és nem tudja "belakni" a szobát? Másfelől viszont jogos igény, hogy az ember arra a pár éjszakára szeretne valami más, jobb környezetet maga köré, mint ami a saját lakásában, házában veszi körül minden nap. 

Miután eldöntöttem, hogy idén nyáron Barcelonába fogok utazni és már a repülőjegyem is megvolt, nekiálltam a szálláskeresésnek. Egy dolog van, amelyből sohasem engedek: a saját fürdőszoba. Ez az én "hóbortom", senki se vessen rám követ, aki csak hostelekben, kapszulahotelekben szokta idegenben töltött éjszakáit átaludni. (bár itt jegyzem meg, hogy egy igazi japán kapszulahotelt szívesen kipróbálnék a jövőben- természetesen Japánban) Mindemellett annyi kívánalmam volt, hogy tömegközlekedés nélkül is le lehessen menni a partra, mert (nevezzetek maradinak) számomra furcsa dolog fürdőnadrágban, fürdőlepedővel a hátamon, esetleg félmeztelenül metróra vagy buszra szállni. Hosszas, éjszakákba nyúló kutatások után végül a booking.com-on találtam rá a Front Arc nevű helyre és lefoglaltam egy szobát 4 éjszakára 498 Euroért. 

Elhelyezkedés

20240806_230642.jpg

A szálláshely Barcelona  L' Eixample negyedében, az Arc de Triomf diadalív közelében helyezkedik el, melyet az 1888-as Világkiállításra tervezett Josep Vilaseca i Casanovas, a katalán modernizmus egyik úttörője. Megáll itt mind a metró, mind a Renfe Rodalies helyi érdekű vasút (ez utóbbit választottam a reptértől a szálláshelyig történő utazáshoz), emellett számos kisbolt, bár, gyógyszertár található a közelben és kényelmes sétával elérhető a Sagrada Familia bazilika és a Barceloneta strand is.

A szoba

20240805_120134.jpg

Dél körül érkeztem a helyszínre abban a reményben, hogy a csomagomat el tudom majd helyezni a bejelentkezésig, ugyanis a visszaigazoló e-mail szerint arra legkorábban 16 órakor volt lehetőségem. Minden várakozásomat felülmúlva azonban néhány perccel később már kezemben volt a kulcskártya és birtokba vehettem a szobámat- ezúton is köszönöm a személyzet kedvességét. Itt hívnám fel a figyelmet, hogy az idegenforgalmi adót -akárcsak Magyarországon- a szálláshelyen, külön kell fizetni, ami az én esetemben összesen 18,72 Euro volt.

A szobában franciaágy, légkondícionáló, televízió, ingyenes (!) minibár fogadott, melynek frissítő tartalma igazán jól esett az utazással töltött délelőtt után és természetesen a későbbiekben is.

20240805_120904.jpg

A hálórészből nyíló kis gardrób széffel, vállfákkal, polcokkal, vasalóval és vasalódeszkával is fel volt szerelve, mindezek mellett egy hatalmas tükör és egy kis puff is rendelkezésre állt az öltözködéshez.

20240805_120234.jpg

A fürdőszobába lépve is az igényesség magas fokával találkoztam: nem maradt el a folyékony szappan, a 2x2 db frissen mosott törölköző, a tusfürdő- és samponadagoló sem -mindez természetesen makulátlanul tisztán és rendezetten.

20240805_120149.jpg

A kilátás egy kis belső udvarra nyílt, ahol a gépészet (klíma, kazán) volt elhelyezve: jó példája annak, hogy egy ilyen teret is lehetséges ízlésesen berendezni.

20240806_185812.jpeg

A közösségi terek

20240806_091112.jpg

A vendégház minden közösségi terére is a tisztaság és a szolid elegancia volt jellemző. Külön említést érdemel a kis büfésarok, ahol a vendégek ingyenesen fogyaszthatnak kávét, kis süteményeket, gyümölcsöt illetve a terasz, ahol a szabad ég alatt lehet beszélgetni, relaxálni.

20240806_090927.jpg

20240806_090828.jpeg

Összegzés

Nagyon jól éreztem magam a barcelonai Front Arc vendégházban ott-tartózkodásom alatt és tiszta szívből mondom, hogy még sokáig kellene a gép előtt ülnöm, hogy valami rosszat is tudjak írni róla. Talán, ha valakinek fontos, akkor azt lehetne megemlíteni, hogy az öt nap alatt csak egyszer (szerdán) volt takarítás a szobában. Ez azonban engem abszolút nem zavart, mert mindig úgy hagytam el átmeneti otthonomat, hogy jó legyen oda megfáradtan visszatérni.

További cikkek a barcelonai utazásról hamarosan.

Valamennyi kép és a szöveg egésze a szerző tulajdona, máshol felhasználni csak engedéllyel szabad.

A bejegyzés trackback címe:

https://ojosverdes.blog.hu/api/trackback/id/tr8818464405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása